Despre noi

Dezvoltarea copilului dvs. e pe primul loc în topul priorităților noastre. Ne mândrim cu programul de calitate și cu abordarea individuală a nevoilor fiecărui copil.

OFERTA NOASTRĂ

Resurse umane

Colectivul de cadre didactice al grădiniței, satisface nevoia fiecărui copil de a deveni un tânăr deschis spre schimbare, de a deține și utiliza informația, capabil să își aleagă viitorul cel mai potrivit și să se adapteze unei societăți dinamice.

Două locații:

  • Unitatea cu P.J. - Grădinița cu P.P. Nr.2

  • Structură - Grădinița cu P.P. Nr.5 ,,Paradisul Piticilor"

16 cadre didactice

8 grupe de copii( 7 grupe la GPP Nr. 2 Pucioasa si 1 grupă la Grădinita nr. 5 Paradisul piticilor -Pucioasa)

  • 6 grupe cu program prelungit, dintre care 5 grupe PP-traditional si 2 grupe PP alternativa educationala Waldorf la GPP Nr. 2 Pucioasa ( din care 1 grupa la GPP Nr. 2 Pucioasa si 1 la Gradinita nr. 5 Paradisul piticilor -Pucioasa)

  • 1 grupă program scurt  la GPP Nr. 2 Pucioasa 

Toți preșcolarii grădiniței noastre beneficiază de asistență medicală permanentă; în fiecare locație există câte un cabinet medical.

Incepand cu anul scolar 2017-2018 personalul gradinitei beneficiaza de sprijinul Asociatiei de parinti Caruselul Copilariei 

Educatoarele grădiniţei noastre pentru fiecare grupă de preşcolari sunt:

Director: Stanciu Otilia

Educatoare: Enache Andreea, Ionescu Filipa - grupa Ursuleţii;

Educatoare: Ionescu Luminita, Rădulescu Valentina - grupa Waldorf I

Educatoare: Duşă Denisa , Mihai Alina - grupa Waldorf II;

Educatoare: Stan Florentina, Ţecu Iulia - grupa Îngeraşii

Educatoare: Cruceru Adelina - Grupa Albinuţe;

Educatoare: Bărbulescu Loredana, Mănica Dorina - grupa Ştrumfii;

Educatoare: Grigorescu Mihaela, Leafu Laura - grupa Gărgăriţe

Educatoare: Buzea Cristina, Negrea Alexandra - grupa Ursuleţii Veseli

Paleta de opționale a educatoarelor gradinitei pentru

anul școlar 2021 - 2022 este următoarea:

  • Natura inspiră şi dăruieşte -lucru de mână - grupa Waldorf 1,
  • Magie prin culoare - pictură - grupa Waldorf 2
  • Patrula ECO - grupa Albinute
  • Creativitate şi fantezie - grupa Ursuletii veseli
  • Mânuţe harnice, mânuţe darnice - grupa Gărgăriţe
  • educaţie pentru sănătate - grupa Ştrumfii



ALTERNATIVA EDUCAȚIONALĂ WALDORF

"Nu predici morale, nu povățuiri raționale acționează asupra copilului în direcția indicată, ci ceea ce fac adulții în mod vizibil în fața ochilor lui. "

(Rudolf Steiner)

    Alternativa educațională Waldorf are la bază antropologia dezvoltată de filozoful și pedagogul austriac Rudolf Steiner. El pornește de la premiza că omul este o ființă spirituală, aflat într-un proces de pătrundere treptată în realitatea societății umane și care se leagă în faze distincte de evoluție personală de faptele de viață. Învățarea prin imitație, puterea exemplului pe care un adult o poate avea asupra copiilor și capacitatea celor din urmă menționați de a fi ca un organ de simț (învață cu ajutorul întregului organism folosindu-și toate simțurile) reprezintă maniera preferabilă de a se forma în viață.

Obiectivul principal al pedagogiei Waldorf îl constituie dezvoltarea sănătoasă și armonioasă în simțire, în gândire și în voință a copilului văzut ca individualitate în formare. La această vârstă punem temelia educației spre libertate și responsabilitate socială.

Pentru a educa este nevoie de iubire, dorință de a trata cu bunăvoință, dar și de o profundă cunoaștere a omului, astfel încât să găsim calea și metoda adecvată fiecărei perioade de creștere a copilului. Ca dascăli avem datoria să sădim "semințe", care mai târziu să rodească.

In gradinita Waldorf apar urmatoarele caracteristici:

-grupa este mixtă; vârstele copiilor, între 2 şi 6 ani, sunt intenţionat păstrate amestecat, pentru a crea un cadru de învăţare prin socializare. Modelele celor mai mari, îi îndeamnă indirect pe cei mai mici să îi imite, iar prezenţa celor mici le oferă celor mari ocazia de a se dezvoltă grijă şi atenţia faţă de cei care le calcă pe urme.

-programul zilnic cuprinde:

- un timp de joc liber, în care copiii se regăsesc după ziua precedentă şi schimbă impresii, dezvoltă jocuri creative de situaţii, iar aceste roluri sunt învăţarea propriu-zisă a regulilor de comportament social.

- un timp de joc ritmic, ce este organizat de educatoare. Această educare interdisciplinară apelează la versuri, cântece, mişcări şi gesturi şi la informaţii legate de viaţa plantelor, animalelor şi a oamenilor, transformările din natură, specificul anotimpurilor şi a sărbătorilor. Aici este cultivat limbajul, este lărgit orizontul de cunoaştere, se educa mişcări armonioase, un limbaj al mişcării se realizează educaţia muzicală.

- timpul mesei este trăit cu respect pentru mâncare şi uneori cuprinde şi pregătirea mesei.

- jocul în aer liber este important pentru întărirea forţelor de viaţă, pentru perceperea naturii şi cultivarea iubirii pentru mediul înconjurător în activităţi cu sens.

- activităţi meşteşugăreşti şi artistice precum: desenul, pictură, modelarea în lut, realizarea de obiecte din pâslă, repararea jucăriilor, ţeserea, spălarea micilor obiecte ale păpuşilor etc. ,dau sens şi ritm zilelor săptămânii. Îngrijirea spaţiului de joacă este o atribuţie a tuturor, ca şi acasă, iar păstrarea şi îngrijirea obiectelor este un prilej de exersare a îndemânării.

- poveştile, teatrul de masă, teatrul de marionete încheie ziua; ele nu sunt doar momente distractive ci sunt mesaje sufleteşti, pline de imagini lăuntrice, care reprezintă calea de dezvoltare şi maturizare sufletească, drumul individual de iniţiere.

Importantă este păstrarea ritmului zilei, respectarea ritmurilor săptămânii şi ale anului, pentru a întări forţele de viaţă ale copilului şi a-l motiva să urmeze exemplele oferite de adulţi.

Prin tot ce facem în grădinița Waldorf creăm posibilitatea copilului de a se dezvolta corespunzător copilăriei, pentru ca mai târziu, ca adulți, să fie în stare să acționeze din proprie inițiativă, cu responsabilitate și să poată hotărî asupra vieții, respectând tradițiile spirituale și culturale ale omenirii

© 2021 Grădinița cu Program Prelungit Nr.2 Pucioasa, Dâmbovița
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți